skip to Main Content
+32 474 20 21 01 uwmeningtelt@geertrottiers.be
Gaat Schelle In Fusie Met Niel?

Gaat Schelle in fusie met Niel?

Nu en dan komt het in de media. Fusies van gemeenten. In veel gemeenten staat de bevolking niet te springen om een fusie. Ook in Schelle niet.

Daarvoor zijn er vooral sentimentele redenen. Veel mensen waarderen de vertrouwdheid met de eigen gemeente, met een burgemeester en schepenen die ze persoonlijk kunnen aanspreken en met een gemeentehuis dat vlakbij is. Maar de inwoners zijn ook bang dat de afstand met het bestuur en met de administratie groter wordt.

Dit is een terechte bekommernis vind ik. Schelle is financieel een kerngezonde gemeente. Ook bij ons staat de bevolking niet te springen om te fusioneren, waarom zouden we ook? Onze gemeente maakt zicht sterker door de doorgedreven samenwerkingen met de ons omliggende gemeenten op diverse vlakken. Cultuur, bibliotheek, Sport en Spel. Schelle heeft een grote bestuurskracht, een eigen identiteit, een eigen karakter en een eigen dynamiek. De belastingen (personenbelasting en grondbelasting) liggen in Schelle beduidend lager dan in Hemiksem en Niel. Onvermijdelijk zouden bij een fusie de belastingen verhogen tot het niveau van de buurgemeenten. Elke Schellenaar zal dus méér betalen. Bovendien heeft Schelle dankzij een spaarzaam beleid stapsgewijs een financiële reserve opgebouwd.

Vlamingen hebben van alle overheidsniveaus het meeste vertrouwen in de gemeenten en de zin om de afstand tussen de bevolking in onze kleine leefgemeenschap en de lokale politiek te vergroten heb ik niet. Ik zeg dus resoluut neen tegen een fusie.

Meer info:

http://www.gva.be/cnt/dmf20170726_02989135/de-schellenaar-wil-helemaal-geen-fusie

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-schelle/-niel-kan-wel-zelfstandig-blijven-a3216805/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken