skip to Main Content
+32 474 20 21 01 uwmeningtelt@geertrottiers.be
Ik Probeer Soldaat Norman Shaw Een Gezicht Te Geven

Ik probeer soldaat Norman Shaw een gezicht te geven

Zoals u misschien weet ben ik naast mijn passie voor de politiek ook enorm gepassioneerd bezig met de geschiedenis rond de 2de Wereldoorlog. Zo heb ik een heel onderzoek gedaan rond de slag om Stalingrad en heb ik er een website over gemaakt. Maar ook op ons eigen Schelse kerkhof is er geschiedenis te vinden. Zo is er het graf van de Britse soldaat Norman Shaw, die er al sinds 1944 zijn laatste rustplaats heeft gevonden.

Ik was benieuwd naar de geschiedenis van Norman Shaw. Heeft hij nog nabestaanden? Weten deze nabestaanden dat Norman hier bij ons in Schelle zijn laatste rustplaats heeft? Wie waren zijn ouders? Kortom, een heleboel vragen waarop ik graag een antwoord wil hebben. Een simpele oproep op Facebook bracht alles in een stroomversnelling.

Ondertussen ben ik met Brits ex-soldaat Tim Marsdon, die familie heeft wonen in Schelle, al heel wat informatie te weten gekomen en kunnen we hopelijk snel familie van Norman opsporen. Zo hebben we ondertussen het graf van zijn moeder Lottie Shaw gevonden op het Gorton Cemetary in Manchester.

Ook Het Laatste Nieuws heeft ons onderzoek opgepikt een er een artikel over geschreven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken