skip to Main Content
+32 474 20 21 01 uwmeningtelt@geertrottiers.be
Schelle2030

Nieuwe impuls aan de kerkomgeving met project Schelle2030

Het gemeentebestuur van Schelle wil samen met Igean Schelle een nieuwe impuls geven aan de ruimere kerkomgeving in onze gemeente met het project Schelle2030.

Het gerenomeerde studiebureau Palmbout Urban Landscapes uit Rotterdam, samen met Collectief Architecten Antwerpen, kregen na een wedstrijdselectie de opdracht. Zij stellen momenteel een beeldkwaliteitsplan op.

De grote krachtlijnen van dit beeldkwaliteitsplan zijn: aanleg van het zogenaamde Vlietpark, een ruim en kwalitatief dorpsplein met een directe band naar de Vliet, groene en blauwe(water) verbindingen.

Vergroenen en duurzaamheid in een zeer brede betekenis.

Buiten het project om wordt er ook een nieuwe voetgangers –en fietsersbrug over de Vliet voorzien. Een verbinding tussen de groene clusters rond het park van Schelle en het abdijpark te Hemiksem.

De ganse ontwikkeling zal finaal beantwoorden aan de nieuwe en toekomstgerichte Vlaamse visie op ruimtelijke ordening en de filosofie van de Vlaamse Bouwwmeester. Het geheel wordt uiteraard afgetoetst aan de financiële haalbaarheid.

Zodra het beeld vorm krijgt zal het, zoals voorzien in de opdracht, o.m. voorgelegd worden aan de Schelse bevolking, de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (Gecoro) en de gemeenteraad.

Bij elk van deze stappen zal een moment van inspraak, overleg en ook bijsturing zijn. Een maquette zal de woorden en plannen omzetten zodat het mogelijke eindbeeld visueel en toegankelijker is voor iedereen.

Gebruikte afbeelding is niet het beeldkwaliteitsplan voor de gemeente Schelle.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken